March 17, 2011

harini cerita saya sedih

saya sedih sebab kawan saya sedih. awak, awak jangan sedih ye. walaupun kita tak selalu berhubung. malah, kita tak berhubung hampir bertahun lamanya. tapi saya nak awak tahu, tak kira bila-bila pun awak rasa gembira dan sedih, awak boleh cari saya.

sebab, dah banyak sangat awak bantu saya sebelum ni. awak baik sangat terhadap saya. awak selalu nasihat saya. awak selalu beri kata-kata perangsang. awak nak tau? masa saya tgh tulis post ni, saya teringat waktu dulu-dulu.

saya ingat lagi awak pujuk saya bila saya tengah sedih sangat masa tu. awak bantu saya. saya tak akan pernah lupa. awak jangan menangis lagi ye. awak kuatkan hati. sebab saya tau awak boleh walaupun awak kata tak boleh. sebab jauh dalam hati awak, masih ada kekuatan yang ada.

awak boleh luah apa je kat saya. awak boleh cerita apa je. asalkan dengan bercerita pada saya, awak lebih terasa senang hati. saya nak awak gembira macam dulu. saya nak awak riang macam waktu sekolah dulu. saya nak awak kekal macam dulu.

saya sayang awak. saya akan mohon pada-Nya, moga awak diberi segala kekuatan yang ada untuk menempuh hari-hari awak yang mendatang.

No comments:

Post a Comment