April 26, 2017

My son, guru of my patience

At times, it's easy for you to feel that the world is not on your side especially for us, parents to a special needs child. People glare at us when our son scream-cries, as if we are not trying our best to calm him.

November 26, 2016

Post Santai Tengah Malam

Assalammualaikum

Surprisingly, malam ni masih ada lebihan energy. Hidup sekarang dah tak sama macam dulu, as in sebelum kahwin, sebelum ada suami, sebelum ada komitmen, dan sebelum ada anak. But, change is part of our life. Embrace every moment, and just live the life.

November 24, 2016

Peranan Bapak in the Labour Room

Assalammualaikum

Selalunya kan, bila kita bercerita atau share tentang kelahiran, kita akan biasa dengar dan baca segala pengalaman dan keadaan si ibu je. Kita macam terlupa yang si bapak pun, tanpa kita sedari mengalami suatu pengalaman yang baru! Dah tentunya berbeza. Sekarang pun di Malaysia ni, kebanyakan hospital dah membenarkan si bapak untuk ada di sebelah ibu sewaktu melahirkan. Sebab tu, detik-detik kelahiran macam ni, bukan ibu je yang rasa, si bapak yang panic dan excited pun ada pengalaman mereka sendiri. Kadang-kadang hampir terlupa nak tanya apa dia rasa sepanjang proses kelahiran tu.