January 28, 2018

Apa yang kita lihat tak sama dengan apa anak kita lihat.

Hi.

Perasan tak? Semakin kita meningkat dewasa, semakin kita hilang nikmat atau perasaan menghargai terhadap sekeliling? Leen terkesan sungguh la dengan situasi masa 2 hari sebelum menjelang tahun baru haritu. Sekarang ni, anak-anak banyak mengajar Leen tentang cinta, hormat, menghargai, kasih sayang, perhatian dan macam-macam lagi. Dan pengalaman bersama mereka malam tu, antara apa yang Leen belajar daripada anak-anak.


January 3, 2018

2017 Yang Telah Berlalu


Berakhirnya 2017 ni, ada juga terlintas beberapa soalan. Antaranya, 'apa yang saya da capai sepanjang tahun ni?', 'apa kepututsan yang lebih baik patut dibuat?', 'moment paling gembira, moment paling sedih?' dan beberapa lagi.

Sebab tu, post kali ni, hasil inspirasi video post Aida Azlin, saya pun nak senaraikan 10 soalan yang mengenang kembali 2017. Selamat membaca!

September 27, 2017

Ekspedisi laut di Outward Bound School, Lumut - Part 1

Assalammualaikum.

Berasa terpanggil kalini nak berkongsi pengalaman 'penyeksaan' mental dan fizikal di Outward Bound School (OBS) Lumut. Bukan sehari dua tau, tapi 5 hari 4 malam. Tanpa handphone, tanpa instagram, tanpa Facebook dan tanpa Whatsapp (tu yang paling tak tahan). Semestinya pergi bukan atas dasar sukarela. Ia suatu penyeksaan wajib buat staff baru, ibarat program brainwash!